Световноизвестният бивш рефер Виктор Касай е новия шеф на Съдийската комисия

...
Световноизвестният бивш рефер Виктор Касай е новия шеф на Съдийската комисия
Коментари Харесай

Топ рефер, свирил финал в Шампионската лига, почва работа у нас

Световноизвестният някогашен рефер Виктор Касай е новия шеф на Съдийската комисия в Българския футболен съюз.

Това заяви президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов. Очаква се на следващия ден Касай да даде конференция.

Той е един от топ съдиите в Европа и света през този век. Свири финала на Шампионската лига сред Барселона и Манчестър Юнайтед на " Уембли " през 2011 година, както и мачове от Световното първоенство в ЮАР през 2010 година

" Работил е като началник на съдиите в Унгария през последната година и половина. Той ще живее в България, а не както предходният ни съветник Марк Бата. Касай приказва британски, въпреки всичко работи в УЕФА, а преди този момент и в Русия. Повечето федерации се стопират на чужденци, с цел да има почит към комисията и по-добро развиване на младите гении и интернационалните съдии във всяка федерация.

В последната година и половина Касай е бил началник на съдиите в Унгария. Той ще живее в България, а не както предходният ни съветник Марк Бата., изясни Боби Михайлов.

Касай ще може да върви до УЕФА, когато е зает. Най-вече желаеме да увеличим броя на младите съдии у нас. Също по този начин да развиваме и топ съдиите на България, за да свирят повече мачове на европейски шампионати. Към момента Касай идва със собствен помощник, а комисията остава в същия състав, с цел да могат да бъдат въведени в работата, изясни още шефът на БФС. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР